the royal's cruise in dahabiya on the nile.

Deze vrieke ervaring begint in Cairo, Zamalek district ( vlakbij het beroemde Tahrir-plein ) en eindigt na enn reis van 15 nachten / 16 dager in de stad Aswan.

 

Het maximale aantal personen per boot is 18, met mee deelnemers zullen we met 2 boten varen . De moderne comfortabele zeilboten voorzien van een groot dek met lounesets garanteren u een prettige, aangename en serene reis.  Voor ee op maat gemaakt reisschema voor vw groep, kunt vons vw verzoek sturen via de pagina " contact info & boeking " . 

 

Dag 1 : Transfert van de luchthaven van Cairo naar de boot. Hier heter wij u van harte Welkom en checkt u in en krijgt u de slevtel van uw hut. De rest van de dag heeft u vrij te besteden met aansluitend het diner en overnatchting op de boot.

 

Dag 2 : Vertrek in een privéminibus met airco om het islamitisch Cairo te bezoeken. De indruwekkende citadel van Saladin is een prachtig gebow op een heuvel met uitzicht op de oude stad Cairo. Het imposante complex werd gebowd in de twaalfde eeuw door koning Saladin en zijn broer, koning El-Addel om Cairo te beschermen. De Citadel is een van de  " must to do " bezoeken in Cairo

Ondek de Ibn Tulun-moskee, een van de mooiste van Cairo, met zijn beroemde spiraalminaret. Middags bezoekt u het Cairo Museum met meer dan 100 000 objecten. In de 107 Kamers van het Egyptissche museum kunt u vele uren vertoeven.  U kunt de schatten van het oude Egypte zien met inkegrip van onschatbare koninklijke tombes. De meest populaire is natuurlijk die van Toetanchamon. Het Egyptishe Museum ligt vlak bij het Tahrir-plein. Dit muséum werd gebouwd tijdens het bewing van khedive Abbas Helmi II in de begane grond kun u het kolossale beeld  bewonderen. Daar naast kunt u veel Klein beelden, sieraden en de fabuleuze schatten van Toetanchamon zien. 

 

het diner  en overnatchting op de boot. 

 

Dag 3 : Vandaag bezoeken wij Dashur, hier is het een stuk rustiger dan het druk bezochte Giza. Maar toch zal vook daar enkele voorbeelden van geweldige  mooie piramides gaan zien. De gigantiche constructie, zoals die van de rode piramide en de gebogen piramide geven u een beter begrip van de architecturale evolutie in de tijd vande  bouw van de piramides in Egypte.

Een paar kilometer van Dashur vind je Saqqara, wat eens het kerkhos was, ook bekend als de stappiramide. De piramide van Djoser maakt integraal deel vit van deze enorme begraalfplaat suit de eerste dynastie van het oude Egypte. 

 De piramides van Giza waarvan de grote piramide van Chéops de enige piramide is van de zeven wereldwonderen van de oudheid. Gedurende hun geschiedenis heeft de verbeeldingskracht van de mens veel speculateert over oorsprong en doel vandeze piramides. 

Diner en overnachting zijn aan boord. 

 

 

Dag 4 : We zeilen richting een brug en vandaar de plaats genaamd Minya in Bova-Egypte die qua locatie bijna aan de grensovergang van Boven-en Beneden-Egypte light. Het is het centrum voor de productie van zeep, parfum en suikerverwerking. El het was ooit de geboortegrond van de katoen-baron van de Grieken en Egypenaren.

Maaltijden en overnachting zijn in Minya.

Dag 5 : Bezoek de graven van beni Hassan en de beroemde stad AKHETATON wat " horizon van Aton betekend " , de tempel van Aren, het paleis van Achnaton , zijn vrouw  Néfertiti en hun zoon Tutankhaten ( uit de periode van Tutankhamon ) en de graven van de diverse hoogwaardigheidesbekleders. 

 

 Maaltijden en overnachting aan board. 

DAG 6 : U vaart vandaag naar Assiut is een grote in Opper-Egypte aan de westelijke oever van de Nijl. De stad heeft ongeveer 500 000 inwoners.  Vanwege de ligging in het midden van een vitgestrekte vruchtbare vlakte was dit het startpunt van de karavaantoutes die naar de oase leider. Hier was ook de grootste slavenmarkt van Egypte. Van daag de dag is Assiut dankzij de Hight Dam op de Nijl een belargrijk kruispunt

Dag 7 : Aan de overkart van de river van Sohag aan de ooskant van de Nijl. Ligt de stad Akhmim, die bekend staat dij de Egyptenaren als khent-Mew en bij de Grieken bekend staat als Panopolis.

Panopolis is Vernoemd naar de belangrijkste god van de stad,  Min dit was voor de Grieken de god van de uruchtbaarheid en de meester van de woestijn tussen de Nijl en de rode zee. Traditionnel is het dorp beken om zijn fabricage van stoffen maar ook tapijten. 

Maaltijden en overnachting zijn aan doord. 

Dag 8 : Vanren wij naar Dendérah.

Dag 9 : Met de nu gereinigde plafonds, laat de Dendera-tempel je ontdekken hoe de oude Egyptenaren kleur gebruikken in hun tempels. Gegarandeerd dat u dit wonderschoon vindt. 

 

De ancien kant van Abydos is historich gezien zeer interessant. Het is met name het oudste bedevaartsoord van het oude Egypte. De schoonheid van de polychrome kleuren ( de hoeveelheid aan kleuren ) van de meeste tombes en Kapellen van deze tempel is gewoonweg verbluffend. 

Maaltijden en overnachting aan boord.

dag 10 :Wij zeilen richting Qena, bekend om zijn potten en flessen voor waterproductie. De klei voor de productie werd verkregen uit een vallei ten noorden van Qena. Het aardewek werd vervolgeng per boot over de Nijl naar Egypte vervoerd. Qena was ook bekend door de handel in granen en dadels met Saoedi-Arabie, via Berenice aan de rode zee. De Berenice - weg was erg druk tijdens het Grieks-Romeinse tijdperk. Deze weg loopt door de vallei van de Wadi Hammamat die beroemd is om zijn oude steengroeven en goudmijnen . De stad heeft veel islamitish erfgoed en een beroemde moskee. Tip, bezoek een traditionele aardewerkfabriek.

We varen naar Luxor, een deel van de oude stad Thèbes, 1350 jaar lang de hosfdstd van Egypte. Luxor is rijk aan tempels, graven en monumenten.

 

Vandaag zullen we de beroemde overblijfselen van 17e, 18e en 19e dynastie verkemen in de geschiedenis van het oude Egypte. Luxor is altijd al een toeristishe bestemming geweest , de oude Grieken bezochten al de architectuurwonderen aan beide oevers. Bezoek Luxor-tempel in de avond. 

Maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 12 : Vandaag bezoeken wij Karnak met een oppervlakte van meer dan 200 hectare. Het is een complex van verschillende tempels en monumenten in de buurt van Luxor aan de oostelijke oever van de Nijl. De Karnak-tempel is uniek, niet alleen big de Egyptishe tempels. het wordt vaak beschouwd als het grootste openluchtmuseum ter wereld. 

Bezoek de Vallei der Koningen : gelegen aan de westelijke oever van de Nijl, tegenover de stad Luxor. De vallei der koningen werd rond de zestiende eeuw noor Christus gedurende 500 jaar als koninklijke begraafplaats gebruikt. Ten minste drieenzestig graven van Pharao's, Dueens en Nobles bevinden zich in de Vallei der Koningen. Hier zijn de graven uitgehouwen in rostsen, vaak over een large uitgehouwen in rotsen, vaak over een large afsanden maar zelden zichtbaar vanaf het oppervlak. De schilderijen en het bas-relief op de muren van de tempels illustreren verder de be-wonderenswaardige kunst van het oude Egypte. 

De tempel van Hatshepsut gelegen aan de zijde van Deir el-Bahari " the northem monastery " , aan de linkeroever van de Nijl. Deze tempel is uniek in Egypte met zijn moderne design. Een deel van de tempel is uitgehouwen in de berg.Gemaakt door de architect senenmut, erfgenaam van Imhotep, werd de tempel gedeeltelijk opgedragen aan de KA( levenskracht ) van Thoetmosis I, Farao van de achttien de dynastie ( midden rijk ), de vader van Hatshepsut. Hoewel ze een vrouw was kreeg zij de rechten als een royalty / koningin.

Medinet Habu : Ligt in het Zuidelijke gedeelte van het western van Thèbes, begrensd door gewassen en de woestijn, Medinet Habu is in de eerste plaats de grote tempel " het huis van miljonen jaren " van Ramses III, de best bewaarde en de belangrijkste tempel van Thèbes voor rouwrituelen. 

 

Maaltijden en overnachting aan board. 

Dag 13 : Wij varen naar esnah op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Luxor. De Griekse naam van de stad was latopolis, genoemd naar de Nijlbaars ( Lates Nicolus ) heilig voor de goding Neith  en patrones van het gebied. Tot het begin van de 20e eevw was Esna een belangrike halte op de kameelcaravanroute tussen soedan en Cairo en tussen de westelijke woestijnoases en het nijldal. Bezoek de tempel van Khnum, die onder het niveau van de huigige huizen ligt. Bij de tempel van Khnum op de shenen kade langs de kustrook zijn uitgehousewen patronen van keizer Marcus Aurelius te zien. 

Dag 14 :In Edfu bezoeken we de tempel van Horus. Qua grootte stat de tempel van de Horus op de tweede plaats na Karnak, terwijl hij wordt beschouwd als de best bewaarde tempel in Egypte samen met de tempel van Hathor in Dendera. Een bezoek aan de tempel van Horus is een waar genot en zelden vindt u zo iets moois als deze tempel. Deze tempel van Horus werd gebowd tijdens een periode van 200 jaar en werd viteindelijk voltooid tijdens het bewin van Ptolemajos XII, de vader van de beroemde Cleopatra, 57 V.Chr.  De tempel is toegewijd aan Horus de Egyptisch God en is gerelateerd aan de tempel van Dendera van wege het vermeende huwelijk tussen Horus en Hathor, die in Dendera woonden en elk jaar naar Edfu reissen om bij haar man te jizn.

Vandaag wij naar de Gebel el-Silsila, ( Gebel = berg ) , de Arabische naam van een regio met inbegrip van beide oevers van de Nijl. Dit is het punt waar de rivier het smalst is. Aan beide zijden wordt de Nijl geflankeerd door majestueuze heuvels van zandsteen. De god van de Gebel el-Silsila was de krokodil God Sobek. 

Wij brengen een bezoek aan de steengroeven en de  ' spéos van Horemheb". Wij weten nu dt dit niet van hem is maar van oorsprong van 18e dynastie tot aan Tutmose de 1e en een van Toetanchamon. Het betreft hier een overdikte galerij die uitkomt in een Klein heiligdom waarvan de bodem wordt gevormd door een nis met zeven zittende goddelijke beelden inclusief Horemheb.

 

Dag 15 : Wij zeilen richting Kom Ombo en brengen een bezoek aan de tempel die dateert uit de Prolemeische période, de constructieve période, ergens tussen 200 voor Christus en de geboorte van de Christelijke kalender. Vandaag is de tempel van Kom Ombo een belangrijk punt op de route langs de Nijl die de aandacht trekt vanwege zijn unieke architectuur.

 

Maaltijden en overnachting aan board.

Aange komen in Aswan bezoeken wij de tempel van Philae. Stroomopwaarts was het eiland Philae eeuwenlang het gebied van Isis, waarvan de cultus actief bleef tot de zesde eeuw na Christus. In het Ptolemeische gebied was de grote tempel van de godin een van de belangrijkste heiligdommen van Egypte en Nubie. 

Daarna wordt u naar uw hotel of luchthaven gebracht volgens uw reisschema.

préparez votre projet sur mesure  &

demandez vos devis

avec le contact du site.

les berges du Nil en Haute-Egypte.